Tamper Evident: onmisbaar voor de veiligheid van jouw product

16 mei 2024

Wil je er zeker van zijn dat jouw producten veilig zijn, zelfs voordat ze de handen van jouw klanten bereiken? Met de oplossingen van ETIMA+ voor Tamper Evident hoef je je geen zorgen meer te maken over ongeautoriseerde toegang tot jouw verpakkingen.

Onze samenwerking met ETIMA+ heeft geleid tot een geavanceerde machine die jouw producten beschermt door middel van een betrouwbare verzegeling. Deze Tamper Evident-oplossing biedt niet alleen gemoedsrust voor jou als fabrikant, maar ook voor jouw klanten. Ze kunnen vol vertrouwen vertrouwen op de authenticiteit en veiligheid van jouw producten, wetende dat ze beschermd zijn tegen manipulatie.

Bij Vaba Trading en ETIMA+ streven we naar oplossingen die voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en veiligheid. Ontdek hoe onze Tamper Evident-oplossing jouw producten kunnen beschermen en jouw merk kan versterken. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Meer info

Ontdek de toekomst van proces- en verpakkingsoplossingen op ACHEMA 2024!

18 april 2024

Na twee jaar van afwezigheid is het eindelijk zover: ACHEMA 2024 staat weer voor de deur! Van 10 tot 14 juni 2024 komt deze gerenommeerde beurs terug, bruisend met de nieuwste ontwikkelingen en vooraanstaande leveranciers in de wereld van proces- en verpakkingsoplossingen. Dit evenement, essentieel voor de farmaceutische sector, de gezondheidszorg en cosmetica sector, belooft een bron van inspiratie en innovatie te zijn.

Wil je ontdekken hoe Vaba Trading jouw bedrijfsautomatisering kan innoveren? Kom dan langs op ACHEMA 2024 en ervaar het zelf! Duik in de nieuwste innovaties, neem deel aan boeiende demonstraties en maak kennis met Vaba Trading. Zorg ervoor dat je jouw plek op de gastenlijst reserveert door ons een bericht te sturen, we hebben nog enkele plekken beschikbaar.

Meer info

De Countec RCS120 roterende doppensluitmachine

28 maart 2024

Maak kennis met de Countec RCS120, de toonaangevende roterende doppensluitmachine die de normen verlegt in de verpakkingsindustrie. Ontworpen voor snelheid, precisie en betrouwbaarheid, biedt de RCS120 een geavanceerde oplossing voor het afsluiten van flessen en containers van verschillende formaten en materialen.

Met zijn innovatieve roterende mechanisme en aanpasbare instellingen, kan de RCS120 een breed scala aan doppen en deksels moeiteloos aanbrengen, waardoor uw verpakkingsproces efficiënter wordt dan ooit tevoren. Of het nu gaat om farmaceutische producten, voedingsmiddelen of cosmetica, deze machine zorgt voor een consistente en nauwkeurige afdichting, waardoor uw producten veilig en verzegeld blijven.

Vertrouw op de Countec RCS120 om uw productieproces te optimaliseren en uw concurrentiepositie te versterken in de dynamische wereld van verpakkingen. Ontdek vandaag nog de voordelen van deze geavanceerde roterende doppensluitmachine voor uw bedrijf bij VABA Trading.

Meer info

Efficiëntieslag in de farmaceutische productie: Een kijkje achter de schermen

14 maart 2024

Vorige week hadden we het genoegen om een bezoek te brengen aan een vooraanstaande fabrikant van generieke geneesmiddelen welke gespecialiseerd is in de productie en ontwikkeling van vaste en orale toedieningsvormen voor menselijk gebruik.

Het laboratorium is volledig uitgerust om alle nodige fysische en chemische tests uit te voeren. Om deze tests uit te voeren, maakt het bedrijf gebruik van diverse mengmachines en tabletteermachines. Binnenkort zal de SL250 van Servolift GmbH ondersteuning bieden op deze prachtige locatie, waardoor de efficiëntie in verschillende processen wordt verbeterd.

Wil je ook efficiëntie stimuleren binnen jouw bedrijf? Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Meer info

Vaba trading en Etima slaan de handen ineen en leveren etiketteermachines van de hoogste kwaliteit!

15 februari 2024

Wist je dat we recentelijk zijn gaan samenwerken met Etima, een vooraanstaande specialist op het gebied van hoogwaardige etiketteermachines? Deze op maat gemaakte machines worden volledig afgestemd op jouw specifieke wensen en behoeften. In een gezamenlijke inspanning denken Etima en Vaba Trading met je mee om gepersonaliseerde oplossingen te bieden voor elke etiketteringsbehoefte. Met een breed scala aan mogelijkheden, hoogwaardige materialen, indrukwekkende snelheden, geavanceerde technologie en betrouwbare service streven we naar het leveren van maximale kwaliteit en technologische innovatie voor de productie- en verpakkingsprocessen van onze klanten.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meer info
Countec telmachine

Nieuwe telmachine van Countec in gebruik genomen

23 november 2023

Bij een vooraanstaand farmaceutisch bedrijf in Nederland hebben we onlangs deze Countec DMC4 mogen installeren. Deze automatische tabletteller vult met 100% nauwkeurigheid. Tabletten worden vanuit een trechter geladen en uitgelijnd op continu trillende trays en vervolgens naar de infrarood elektronische telsensoren gevoerd. De machine heeft een enkele vultrechter.

 

 

Meer info

Kartonneren eenvoudig gemaakt door Christ Packing

26 oktober 2023

Of uw product een standaardproduct is of uniek; met de BoxTeq serie van Christ Packing is er altijd een configuratie die bij uw wensen past. Alle bewegingen in de machine worden individueel aangedreven door servomotoren en optimaal aangepast aan uw toepassing. Producten met vrijwel elke geometrie kunnen met een bekerketting in de BoxTeq worden gevoerd. Deze voedingsvariant is geschikt voor bijvoorbeeld blisters, tubes, zakjes en kleine vouwdoosjes. Ronde producten zoals flessen kan door de BoxTeq worden voorzien van een schroefdoseersysteem. Printen, labelen, controleren op volledigheid en leesbaarheid, wegen of zelfs track-and-trace-integratie; Geen probleem.

Meer info
Gebruikte machines

De waarde van gebruikte machines

Naast ons aanbod van nieuwe procesmachines kunnen we ook helpen bij aankoop of verkoop van gebruikte machines. We kennen de markt, als u iets specifieks zoekt kunnen we onderzoek doen om een machine aan te kopen. Als u een machine heeft die niet meer in gebruik is, zijn er mogelijkheden om deze van u over te nemen.

Heeft u machines die niet meer in gebruik zijn? Bent u op zoek naar een gebruikte machine? Neem gerust contact met ons op via s.velde@vabatrading.nl of 0252-528555.

Meer info
POWTECH 2023

POWTECH beurs in Neurenberg 26 – 28 september

POWTECH is een internationale beurs voor de verwerking van poeder, bulkgoederen, en vloeistoffen. Deze toonaangevende vakbeurs voor experts in poeder- en stortgoedtechnologie is hét presentatieplatform voor innovaties en ontwikkelingen op het gebied van produceren en verwerken uit poeder, granulaat, bulkmateriaal en vloeistof, ook op het gebied van milieu en recycling.

Onze partners DIOSNA en SERVOLIFT zijn aanwezig op de beurs en tonen u graag het laatste nieuws.

Meer info

Zonnebrand afvullen

15 juni 2023

Het is volop zomer en met een UV-index van zes heb je de zonnebrand wel nodig. Die flesjes moeten natuurlijk wel worden afgevuld en afgesloten en daar heeft onze partner OMAS TECNOSISTEMI de juiste machines voor. De G-250 bijvoorbeeld, kan vullen en sluiten met een snelheid van 50 tot 60 flessen per minuut en is geschikt voor vloeistoffen, crèmes en poeder. De machine kan sluiten met druppelaars, spraydoppen en draaidoppen. Het compacte monobloc systeem is ook nog eens eenvoudig schoon te maken.

Meer info

Een fijne vakantie 2023 gewenst!

Het is weer zomer en de vakanties staat voor de deur. We wensen al onze relaties een hele fijne en zonnige vakantie toe! Graag zetten we het spotlicht op een van onze klanten die met zijn producten een rol speelt in onze vakantiereizen.

Norit is een bekend middel. Als je op vakantie gaat kun je maar beter een verpakking meenemen, je weet nooit of je op de zonbestemming wordt overvallen door darmklachten. De firma Norit is een klant van Vaba Trading en maakt gebruik van een blistermachine van Hoong-A voor de capsules. De zomer is een belangrijk seizoen en daarom zetten we ons in voor de productiezekerheid van onze klanten. Robert Koedijk, Business Manager Pharmaceuticals bij Norit zegt hierover: ‘Vaba Trading heeft ons geholpen flexibiliteit in te bouwen in onze productielogistiek waardoor we onze klanten sneller kunnen bedienen.’

Meer info

Interpack 2023 zit erop

Interpack 2023 zit er weer op, we kijken terug op een succesvolle beurs en veel goede gesprekken met onze klanten en relaties.

Vaba Trading mocht veel relaties uit Nederland ontvangen, bij deze dank aan onze iedereen die de moeite heeft genomen om met ons te praten over nieuwe projecten en innovaties van de fabrikanten die we vertegenwoordigen. Op de stands van onze partners hebben we onder meer gezien:

 • De lancering van de nieuwe tabletteermachine van Korsch AG, de X5, met meer output, verbeterde toegankelijkheid, ergonomie en een compact ontwerp met een geïntegreerde schakelkast. De geavanceerde interface biedt een intuïtieve besturing en Smart-Touch HMI. De X 5 is slim en klaar voor Pharma 4.0.
 • De VIC 55 van Countec, met vier camera’s om te tellen en vervolgens verificatie van die telling voor 100% nauwkeurigheid. Daarnaast is de machine voorzien van Single Rejection, waarbij afzonderlijke tabletten door camera’s worden geïnspecteerd.
 • Een demonstratie van, onder andere, de semi-automatische casepacker van Christ Packing Systems, waarbij track en trace traceerbaarbaarheid van het product wordt verzorgd met behulp van cameragestuurde data-collectie.
 • OMAS Tecnosistemi toonde een tubevuller en een geavanceerde vloeistof vul- en sluitmachine voor de farmacie.

We volgen alle gesprekken op met onze relaties, mocht u nog vragen hebben dan beantwoorden we die natuurlijk graag. Bel of mail met Steven en u bent snel op de hoogte.

Bedankt iedereen voor weer een geslaagde beurs en de inspirerende gesprekken die hebben kunnen voeren. Graag tot de volgende Interpack!

 

 

 

Meer info

De machine die zelfs Gummibeertjes kan tellen

6 april 2023

Onze partner Countec demonstreerde een onverwachte kwaliteit van de Countec DMC 60S telmachine. Met een kleine aanpassing is deze in staat op kleverige snoepjes zoals de bekende Gummibeertjes te tellen. Komt die kwaliteit van pas? Bel voor een afspraak om Countec te bezoeken op interpack 2023! Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor meer inspiratie.

 

Meer info

Verpakkingsmachines

23 maart 2023

Vaba Trading verzorgt de verkoop en ondersteuning van verpakkingsmachines van Christ Packing Systems. Laat je inspireren door deze FilmTec 250 machine.

Meer info
Laboratoriumunit

RC-laboratoriumunit

15 maart 2023

De Midilab RC-laboratoriumunit van onze partner Diosna combineert een high-shear mixer, een wervelbedmodule en een coatingunit voor het overbrengen van uw laboratoriumresultaten naar uw pilot- of productieschaal.

De mobiele laboratoriumunit Midilab RC ondersteunt uw ontwikkelingsprocessen. Naast een high-shear mixermodule kunnen ook een wervelbedmodule en een tabletcoatingmodule worden gebruikt. Met de coating unit kunt u bijvoorbeeld folie en suikercoating ontwikkelen in drie verschillende trommelmaten. Met de wervelbedmodule kunt u processen als drogen, spuiten en coaten in vier verschillende materiaalcontainers uitvoeren.

De modules kunnen zonder gereedschap worden gewijzigd. De Midilab-units zoals luchtvoorbereiding, verwarming en ventilator zijn geïntegreerd in de behuizing en werken eenvoudig door middel van plug & play-bediening. Je bedient je Midilab RC via een draai- en kantelbaar touchscreen met RVS behuizing. Naast een royaal werkoppervlak zijn er talrijke opties voor gebruik met oplosmiddelen, automatisch laden en legen of airconditioning.

 

Meer info

Interpack 2023

2 maart 2023

Staat Interpack al in je agenda? Tussen 4 en 10 mei ontmoeten we je graag in Düsseldorf, hal 16. Samen kunnen we het nieuws van onze partners bekijken, waaronder Korsch AG, Christ Packaging Systems, Countec, dat extra aandacht geeft aan softgel capsuleren en verpakken, Diosna en het Italiaanse Omas Tecnosistemi. Voor onze relaties hebben we een beperkt aantal toegangskaarten. #interpack

Meer info

Award voor de KORSCH X 3 tabletteermachine

15 februari 2023

De KORSCH X 3-tabletteermachine is door Pharma Manufacturing erkend met een PHARMA INNOVATION AWARD 2022. De X 3-tabletpers is bekroond met de Pharma Innovation Award 2022 in de divisie Plant Operations. De Pharma Innovation Award wordt jaarlijks uitgereikt door Pharma Manufacturing.

Een citaat uit de beoordeling: ‘Onze volgende winnaar innoveert op de fabrieksvloer – de tabletpers – een van de oudste en meest vertrouwde technologieën in de farmaceutische industrie. Voor kleinschalige en middelgrote productie heeft KORSCH de X 3 Tabletpers geïntroduceerd. De X 3, die volgens de recensent “grote machinefuncties in een klein pakket” heeft, is vanaf het begin ontworpen met een nieuwe benadering van architectonische en ergonomische ontwerpelementen – voorheen alleen beschikbaar op grotere machines. De enkelzijdige roterende tabletpers is ‘slim’ en klaar voor Pharma 4.0.”

 

Meer info

Omas vul- en sluitmachine in gebruik genomen

8 februari 2023

Een vooraanstaande Nederlandse producent van medische zelfzorgmiddelen heeft onlangs een machine van Omas Tecnosistemi in gebruik genomen voor afvullen en sluiten. Deze machine sluit aan op de wens van de gebruiker door onder meer zijn nauwkeurigheid in het afvullen van kleine hoeveelheden. Omas Tecnosistemi is een betrouwbare partner van de farmaceutische en cosmetische industrie en levert machines die vloeistoffen, crèmes en poeders afvullen.

 

 

 

 

Meer info

Plaatsing verpakkingslijn Christ Packing Systems

10 november 2022

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een verpakkingslijn van Christ Packing Systems voor Alfasan Diergeneesmiddelen. Over enkele weken wordt deze geplaatst en geïnstalleerd in Woerden.

Alfasan is specialist in de productie van injectievloeistoffen. Producten die hun basis vinden op Hollandse bodem. Deze productie gebeurt onder de strenge voorschriften van de GMP, Good Manufacturing Practices.

De lijn bestaat uit een BoxTeq 600 voor het kartonneren van de flessen, een FilmTeq 3030 voor het bundelen van de verpakkingen en met de CaseTeq145 worden de bundels verpakt in een omdoos.

Meer info

RBP Bauer CP-50

13 oktober 2022

Een gerenommeerde verpak apotheek heeft onlangs de 3e ontblister machine in gebruik genomen. Een CP-50 van RBP Bauer.

De gepatenteerde CP50 ontblistert zonder druk. Een laser en een PLC gecontroleerd systeem zorgen voor een zorgvuldige ontblistering van de medicatie.
Speciaal ontworpen voor het verwerken van kindvriendelijke blister.

Meer info

Korsch X3

8 september 2022

De Korsch X3 is een tabletteermachine, die uitermate geschikt is voor kleine en middelgrote producties. De machine kan zowel enkel- als dubbellaags tabletten maken. Een ergonomisch design met de nieuwste technologie. Klaar voor Pharma 4.

Klik hier voor de KORSCH X3 in werking.

Meer info

BANO International

23 juni 2022

Het assortiment van BANO International bevat een breed scala aan RVS producten. Meubilair in een solide kwaliteit en leverbaar in diverse maten, met een snelle levertijd.
De producten kunnen zowel in RVS 304 als 316 geleverd worden. Een corrosie- en hittebestendige RVS. Veilig en hygiënisch.

Meer info

Achema 2022

16 juni 2022

De Achema in Frankfurt is een unieke mogelijkheid om in contact te treden met één of meerdere fabrikanten. Vanaf 22 tot en met 26 augustus zijn er weer noviteiten en ontwikkelingen te zien m.b.t. verpakkings – en procesmachines.  Ook onze partners zijn weer vertegenwoordigd. Wij maken graag alvast een afspraak met u voor een persoonlijk gesprek en/of advies tijdens de beurs.

Meer info

Reinigen van drums en vaten

5 mei 2022

Het reinigen van onderdelen die in contact komen met het materiaal zoals drums en vaten is een essentieel onderdeel van het productieproces. De was, droog- en schoonmaaksystemen van Servolift worden gemaakt voor de farmaceutische, chemische, cosmetische en voedingsindustrie.

Een voorbeeld is dit reinigingssysteem die de container van binnen en buiten schoonmaakt.

Servolift staat sinds 1976 voor innovatie, flexibiliteit en kwaliteit. En zijn gespecialiseerd in handling, meng en reinigingssystemen.
Servolift staat in de markt bekend om de hoge kwaliteit van zowel de producten als diensten.

Meer info

Mengen & granuleren – Diosna

14 april 2022

Mengen, granuleren, coaten en drogen zijn de belangrijkste processen van de Diosna machines.
Van kleine laboratoriumsystemen tot volledige productie installaties.

Deze machines zijn niet alleen voor de chemische en farmaceutische industrie,
maar ook voor de cosmetica en voedingsindustrie.

Meer info

KORSCH en Medelpharm

1 april 2022

Met samen meer dan 125 jaar ervaring, zijn KORSCH en MEDELPHARM
een samenwerkingsverband aangegaan.

Deze samenwerking is tot stand gekomen door de gezamenlijke ambitie de meest
geavanceerde (R&D) tabletteermachines ter wereld te produceren.

Medelpharm is specialist in R&D apparatuur welke het gedrag van poeder simuleert.
Hiermee is vooraf te zien hoe poeder zich zal gaan gedragen tijdens grootschalige productie.
KORSCH is gespecialiseerd in tabletteermachines van enkellaags tot vijflaags,
tot en met de coating.

Vaba Trading verzorgt het onderhoud en de levering hiervan in Nederland.

Meer info

Eindverpakkingslijn – Christ Packing Systems

3 maart 2022

Al meer dan 65 jaar ontwerpt en produceert Christ Packing Systems eindverpakkingsmachines.
Christ Packing Systems heeft een fabriek van 12.500m2 en meer dan 150 medewerkers.

Vaba Trading verzorgt het onderhoud en levering van deze machines in Nederland.
Vaba Trading heeft onlangs een 2e eindverpakkingslijn geleverd en geplaatst bij Lelypharma.

Deze eindverpakkingslijn bestaat uit een kartonneer, bundelmachine en een ergonomische paktafel.

De blistermachine die voor de eindverpakkingslijn staat, kan separaat werken, maar ook aansluitend op de eindverpakkingslijn.

Meer info

Afvullen & Sluiten met Omas Tecnosistemi

3 februari 2022

Sinds 1973 ontwerpt en produceert Omas Tecnosistemi vul- en sluitmachines.
Omas Tecnosistemi heeft een fabriek van 6000m2 en meer dan 40 gespecialiseerde ingenieurs.
Vaba Trading verzorgt het onderhoud en levering van deze machines in Nederland.

Deze machines zijn o.a. geschikt voor de farmaceutische en cosmetische industrie.
Referenties zijn o.a.: DuSart Pharma, Royal Herkel, A. Vogel en Crème de La Cream.

Er kan afgevuld worden van 1 ml tot 1000 ml. Dit geldt voor zowel vloeistoffen, crèmes, poeders als verwarmd afvullen.
Voor de sluitmachines zijn vrijwel alle doppen mogelijk.

 

Meer info

Container Blender

27 januari 2022

We hebben onlangs een digitale FAT uitgevoerd voor een container blender.
Deze container blender is van Servolift. 

Servolift ontwerpt en produceert al meer dan 40 jaar weegapparatuur, handlingsystemen,
blenders, maal, zeef en reinigingsapparatuur.

Deze container blender is ook verkrijgbaar met roerwerk, voor een nog gladdere structuur.

Klik hier voor de online brochure van de Container blender van Servolift

Meer info

Dubbellaags tabletteren

6 januari 2022

Dé machine om dubbellaags te tabletteren is de KORSCH XM12. Deze machine is onlangs aangekocht door Ferpacking.

Ferpacking kan dankzij de nieuwste, gekwalificeerde machines tabletten produceren, zowel enkellaags als dubbellaags. 

De XM12 KORSCH tablettenpers is een kleinschalige pers die ideaal is voor productontwikkeling, klinische productie
en productie in het middensegment.

Meer info

Tabletteren – Korsch

11 november 2021

KORSCH is marktleider in de productie van farmaceutische en nutraceutische tabletpersen.

De meest flexibele tabletpers ter wereld is de KORSCH XL 4004
De 4e generatie biedt een nog slimmer en compleet nieuwe interface van het besturingssysteem.
Maar met behoud van de flexibiliteit waar het XL 400 ontwerp om bekend staat.
Alle belangrijke componenten zijn volledig uitwisselbaar met de 3e generatie, de XL 4003.

Bekijk KORSCH_XL400_4_Brochure voor meer informatie.

 

Meer info

NIEUW: Softgel machine van Countec

1 oktober 2021

Deze softgelmachine van Countec –  SE-100 is ontworpen voor de productie van softgelcapsules.

De machine is verkrijgbaar is verschillende uitvoeringen, voor zowel kleine als massaproductie.
De SE-100 voldoet aan de GMP-norm van de farmaceutische industrie.

Voordelen:
– Eenvoudig te installeren en uit elkaar te halen voor reiniging
– Automatisch meetsysteem voor gelatine dikte door middel van 4 lasersensoren
– Automatisch gelatine-niveau controlesysteem + gewicht controlesysteem
– Gemakkelijk in onderhoud

Meer info

Turbomixer

2 september 2021

We hebben weer een mooi project opgeleverd in opdracht van een productiebedrijf.
Deze turbomixer is van Omas Tecnosistemi. Dit productiebedrijf had behoefte aan een grotere menger.
De nieuwe menger heeft een inhoud van 150 liter en is zeer gemakkelijk schoon te maken.
De mengers van Omas Tecnosistemi zijn verkrijgbaar in de formaten 50 tot 1000 liter.

Leer meer over dit project: OMAS

Meer info

Reserveonderdelen

15 juli 2021

Vaba levert niet alleen betrouwbare proces- en verpakkingsmachines,
maar levert ook op elk gewenst moment originele reserveonderdelen.

Snelle beschikbaarheid, maar ook het monteren van onderdelen is belangrijk en
dat weten wij als geen ander.

 

Meer info

KBW vulmachines

24 juni 2021

Sinds 1980 leveren wij met volle tevredenheid vulmachines aan een klant in de petrochemie.
Dit bedrijf heeft inmiddels al diverse malen herhaalorders bij ons geplaatst.

Waarom hebben zij gekozen voor de vulmachine van KBW?

 • Deze machines zijn voorzien van een tandwielpomp
  waarmee je zeer nauwkeurig kunt doseren.
 • Het gewenste volume is flexibel instelbaar.

Wilt u meer weten over vulmachines, dan geven wij u graag advies.

Meer info

Diosna

27 mei 2021

Wordt er in uw productie gemixt, gecoat, gegranuleerd of gedroogd?
Bent u al bekend met DIOSNA?

DIOSNA staat bekend om hun topkwaliteit van coatingmachines, mixen, granuleren en- droogmachines.
DIOSNA biedt ook machines aan voor R&D doeleinden op kleine schaal.

Meer info

Countec Doppensluiter – Countec RCS 120

22 april 2021

Deze Countec RCS 120 is een roterende doppensluitmachine.
Elke sluitkop is servogestuurd en apart instelbaar.
Deze kan uitgebreid worden naar een machine met 8 sluitkoppen
waarmee een snelheid van 200 per minuut gehaald kan worden.

Belangrijke specificaties RCS 120:

* Gemakkelijk om te stellen
* Snelheid: Max. 120 flessen per minuut
* Afmetingen flessen: diameter 30-100 mm, hoogte 40 -200 mm
* Afmetingen doppen: diameter 30-75 mm
* Afmetingen machine: 3400 (L) x 1085 (B) x 2080 (H) mm
* Netto gewicht machine: 1500 kg

Meer info

SERVOLIFT S-line (mengen & heffen)

8 april 2021

De nieuwe Servolift S-Line is ontstaan ​​door consequente ontwikkeling en standaardisatie van de producten.
Hierbij ligt de nadruk op een korte doorlooptijd in opbouw, werkvoorbereiding en montage.

Zo is een veel snellere levering van de producten mogelijk. Bijna “uit voorraad” leverbaar.

Wat zijn de voordelen?

 • Snelle levertijd
 • Binnen 20 seconden via de website een prijs en levertijd in uw e-mailbox
 • Aantrekkelijke prijzen
 • Betrouwbare techniek
 • Beschikbaar voor testen met uw eigen producten

Neem contact op voor de complete brochure van Servolift.

Meer info

Blisterverpakkingsmachine – Hoong-A

11 maart 2021

Wat is onze strategie? Tevreden klanten!

Een van onze klanten (producent van gespecialiseerde chemicaliën) werkt inmiddels één jaar met volle tevredenheid met de machines van Hoong-A.

De HM600P van het merk Hoong-A is een blisterverpakkingsmachine met een maximale output van 900 blisters per minuut.

Belangrijke kenmerken zijn:
* Maximaal formaat W 290 x L 240 mm
* Driebaans
* Servogestuurde technologie voor de nauwkeurigheid
* HMI besturing via pc besturingssysteem
* Touchscreen

Klik hier voor de brochure.

Meer info

Diosna V100 menger

4 februari 2021

Deze Diosna V100 menger hebben wij onlangs verkocht aan een farmaceutisch bedrijf.

Al meer dan 135 jaar ontwikkelt, produceert en installeert Diosna machines om te mixen, granuleren en/of te coaten.
Dit kunnen kleine R&D machines zijn voor laboratoria, maar ook mixers voor grote productieomgevingen.

Deze V100 menger is met name geschikt voor de farmaceutische, cosmetische en voedingsmiddelenindustrie.
En heeft een capaciteit van 110 liter met de volgende afmetingen: 2150 x 1200 x 2050mm.
Uiteraard is deze menger in verschillende formaten verkrijgbaar.

Voor een compleet assortiment van Diosna, klik hier.

 

 

Meer info

Eindverpakkingslijn Christ Packing Systems

14 januari 2021

Wij horen vaak van onze klanten dat zij erg tevreden zijn over de complete eindverpakkingslijnen van  Christ Packing Systems.
En dan ook bij ons terugkomen met een herhaalorder.

Dit heeft vooral te maken met de beste prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak en de nieuwste technologieen die worden toegepast in deze machines.

Een greep uit het assortiment van Christ Packing Systems

BoxTeq 600 -compacte volautomatische kartonneermachine
FilmTeq 3030 – best verkochte bundelmachine
CT2000 – RVS paktafel met een ergonomisch design

Brochure Christ Packing Systems 2020_EN

 

Meer info

Sluit- en silicagel machine van Countec

26 november 2020

Onlangs voor de 3e keer op rij een sluit- en silicagel machine geleverd aan een en dezelfde firma.
Deze siligagel machine is ontwikkeld en geproduceerd door Countec.
Countec
staat bekend om de productie van kwaliteitsmachines tegen betaalbare prijzen, waarbij innovatie hoog in het vaandel staat.

Vaba Trading vertegenwoordigt dit merk dan ook al jaren naar volle tevredenheid en verzorgt hiervoor ook het onderhoud.

We zien keer op keer terugkerende klanten voor een van de Countec machines, of het nu gaat om tellen, sluiten of labelen.

Klik hier voor een filmpje van deze machine

 

Meer info

Toegevoegde waarde Vaba Trading

15 oktober 2020:

De toegevoegde waarde van Vaba Trading is: ontzorgen.

Wij luisteren naar de uitdagingen die er liggen binnen de productie, wij kijken samen naar de best mogelijke oplossing en door deze instelling hebben we 3 verschillende vraagstukken in 1 jaar opgelost voor een klant.

Een bedrijf wat actief is binnen de natuurlijke cosmetica, zelfzorgmiddelen en geneesmiddelen heeft afgelopen jaar met volle tevredenheid samengewerkt met Vaba Trading.

Voor deze 3 verschillende vraagstukken hebben wij een oplossing geboden met een sluitmachine, etiketteermachine en Turbo mixer CX150 van Omas Tecnosistemi.

Uiteraard zullen wij ook de komende jaren het onderhoud hiervan vanuit Nederland verzorgen.

Kortom: Vaba Trading staat klaar voor advies op maat, levering en onderhoud van de machines.

 

Meer info

Gebruikte Telmachine Countec

3 september 2020:

Volautomatische 12- baans telmachine met dubbele uitvultrechter.
De telmachine heeft een snelheid van 55 potten per minuut
(bij een telling van 100 stuks, met een rond tablet van 10mm).

Voor meer informatie (zoals prijs) bel naar: 0252- 528 555 of info@vabatrading.nl

 

Meer info

Plan van aanpak aanschaf machine

23 juli 2020:

Wij helpen u graag met een nieuwe installatie, een uitbreiding of een modificatie. We zullen altijd starten met een grondige inventarisatie van eisen en omstandigheden.

Wij gaan uit van de URS (user requirement specifications) en bekijken uw productieomgeving om tot de best mogelijke oplossing te komen.

Vooraf testen wij met samples bij de leverancier en als de FAT akkoord is, begeleiden wij de implementatie met SAT en de ingebruikname.

In een later stadium zijn wij u ook van dienst met de onderhoud van uw machine(s).

Meer info

BLISTEREN – tabletten, capsules of softgels

25 juni 2020:

De machines van Hoong-A draaien in meer dan 70 landen en doordat deze tevreden klanten blijven terugkomen, maar ook de constante ontwikkelingen die dit bedrijf doorvoert bestaat het bedrijf sinds 1970 met groot succes .

Vaba Trading is de distributeur in Nederland van deze machines en wij verzorgen ook het onderhoud hiervoor.

Meer info

NIEUW: Vaba YouTube Kanaal

14 mei 2020:

Wij hebben sinds kort een eigen Vaba YouTube kanaal, waar wij de ontwikkelingen op het gebied
van proces- en verpakkingsmachines plaatsen.

Hierdoor creëren wij een goed overzicht van de verschillende machines en mogelijkheden die
wij te bieden hebben en kunt u de machines op een voor u geschikt moment rustig bekijken.

Klik hier om naar het Vaba YouTube kanaal te gaan.

Meer info

Complete tabletten/capsule vul- en sluitmachine van Countec

23 april 2020:

Hiernaast een afbeelding van een complete tabletten/capsule vul- en sluitmachine van Countec.

 

Kenmerken zijn:

• 100% telnauwkeurigheid

• Gebruiksvriendelijk touchscreen-besturingssysteem

• Snelle ombouwtijden

• Optioneel: een vision system voor tablet controle

• Ook in combinatie met silica gel, sluitmachines, draaitafels etc

 

Interesse in meer informatie over deze of een andere machine van Countec? Neem contact op!

Meer info

Interpack 2020

De Interpack in Düsseldorf is verplaatst naar 2021; van 25 februari t/m 3 maart.

Codes voor toegangskaarten die door ons verstrekt zijn blijven geldig!

Meer info

Casepacker geschikt voor kleine ruimte

27 februari 2020:

Heeft u behoefte aan niet de meeste snelle casepacker, maar een exemplaar waarbij de footprint vooral belangrijk is, dan is de Caseteq 230 van Christ Packing Systems interessant.

Caseteq 230 is een volautomatische casepacker voor het zijdelings laden van producten in dozen.

Meer info

Mogelijkheden RVS

9 januari 2020:

Bano International ontwerpt en produceert rvs meubilair.
Wij leveren aan verschillende klanten rvs meubilair voor hun productieomgeving binnen de farmacie, healthcare en cosmetica.

Bano International is ook in staat om voor andere toepassingen rvs meubilair te produceren.Hiernaast op de afbeelding is het prachtige project te zien wat we afgelopen Kerst met succes hebben geïnstalleerd.

 

 

Meer info

Tabletteermachine Korsch

5 november 2019:

Ace Pharmaceuticals heeft na de goede ervaringen met KORSCH,
nu naast de KORSCH XL 200 ook geïnvesteerd in een
KORSCH XL 100.

KORSCH is hèt merk als het gaat om tablettenpersen.
Met meer dan 100 jaar ervaring zijn zij de specialist.

Wat zijn de verschillen tussen de XL 100 en de XL 200?

De XL 100 :

 • is geschikt om van R&D naar productie te gaan
 • is makkelijk te bedienen en te reinigen
 • heeft 1 vulweg

De XL 200:

 • is een robuuste productiemachine
 • is veel geavanceerder dan de XL 100
 • heeft 3 vulwegen, waarvan één zeer lange vulweg
 • voor en hoofddrukrol zijn motorisch aan te passen
Meer info

Meest flexibele tablettenpers ter wereld!

10 oktober 2019:

De KORSCH XL 400 MFP is van topklasse en de meest flexibele tablettenpers ter wereld!

Het is een innovatieve en flexibele machine voor de productie van alle tabletformaten.

De XL 400 MFP produceert:

 • 1, 2 en 3 laags tabletten
 • tabletten in tabletten
 • chips in tabletten
Meer info

Bundelmachine

12 september 2019:

HMS Blistique werkt met volle tevredenheid met de bundelmachine van Christ Packing Systems; Filmteq 3030.

Christ Packing Systems werkt met formaatdelen, wat als grote voordeel heeft dat de machine altijd 100% werkt met het juiste formaatdeel.

In de machines van Christ Packing Systems zit een opbergvak voor de formaatdelen.

De Christ machine heeft geleide-bandjes die de dozen transporteert in de machine zo geconstrueerd dat de codes op de doosjes niet beschadigd kunnen worden.

Dit kan erg belangrijk zijn voor de Track & Trace unit die achter de bundelmachine staat die de codes lezen moet.

Meer info

Blisteren, kartonneren en bundelen

23 augustus 2019:

Aan Cabot Corporation – een bedrijf  dat gespecialiseerde chemicaliën produceert –  worden binnenkort na een succesvolle FAT een automatische blistermachine, kartonneer- en bundelmachine geleverd.

Deze machines zijn ontwikkeld door Hoong-A, zijn van zeer goede kwaliteit en hebben een hoge productiviteit.
Hoong-A is gespecialiseerd in blistermachines, kartonneermachines en bundelmachines , welke in meer dan 60 landen in gebruik zijn.

De machines zijn voorzien van touchscreen bedieningspanelen (ook in het Nederlands beschikbaar) en hebben korte instel- en omsteltijden.

Wij van Vaba Trading hebben de complete inventarisatie van eisen en omstandigheden uitgevoerd . En zijn niet alleen vooraf betrokken bij het proces, maar ook gedurende de volledige gebruiksperiode.

Onze technische dienst zorgt voor onderhoud, reparatie en revisie van alle apparatuur.

Meer info

Tabletteermachine

18 juli 2019:

Weer een geslaagde Factory Acceptance Test (FAT) uitgevoerd in de fabriek van Korsch. Vaba Trading heeft samen met Ace Pharmaceuticals gekozen voor de beste prijs/kwaliteit verhouding met betrekking tot een nieuwe tabletteermachine. Deze machine is extreem robuust en heeft een maximale uitvoer van 230.000 tabletten per uur.

Korsch is specialist in tabletteermachines en biedt onder andere through-the-wall technologie, lang vulbereik, continue gewichtscontrole, containment oplossingen, Wash in Place, data analyse, GMP/FDA en meer.

Meer info

Ontblisteren

13 juni 2019:

RBP Bauer is al meer dan 35 jaar gewend om te werken binnen de farmaceutische markt.
Veel van onze klanten zijn inmiddels overgestapt van handmatig ontblisteren naar een volledig automatisch systeem van RBP Bauer. Zij werken met volle tevredenheid met RBP Bauer Het meest verkochte model van dit merk is: D3600.

Dit model kan doordrukstrips in de lengte, breedte of diagonaal hanteren en zorgt ervoor dat er op een betrouwbare, snelle en uiteraard volgens de GMP standards wordt gewerkt.

De machines zijn gemakkelijk schoon te maken en om te bouwen.
Met meer dan 3000 verschillende tooling sets is RBP Bauer gewend te werken met alle denkbare formaten blisters.
Meer info

Weer een geslaagde Factory Acceptance Test (FAT) uitgevoerd

2 mei 2019:

Weer een geslaagde Factory Acceptance Test (FAT) uitgevoerd in de fabriek van Servolift. 
Deze machine (drumlifter) is ontworpen voor een van de grootste farmaceutische bedrijven.
Servolift biedt een assortiment aan voor de volgende processen: liften & handling, opslaan & verplaatsen, doseren & wegen, blenden & mixen, granuleren & coaten, reinigen & drogen.

Servolift ontwikkelt machines voor de farmaceutische, chemische en voedingsmiddelenindustrie. Kortom: alles om de productie zo efficiënt en veilig (ergonomisch) mogelijk te laten verlopen.

Meer info

De toekomst van verpakkingstechnologie op 3 & 4 april | Empack Den Bosch

28 maart 2019:

Zet woensdag 3 en donderdag 4 april 2019 in je agenda, want dan vindt Empack Den Bosch plaats in de Brabanthallen!
Een event dat je niet mag missen als je op zoek bent naar verpakkingen, verpakkingsmachines en label & print oplossingen in de farmaceutische, cosmetische en healthcare sector.

Meer dan 300 bedrijven bieden oplossingen op het gebied van verpakkingen & verpakkingsmachines, presenteren innovaties en delen kennis.

Mis het niet! Wij zijn er ook! Stand 3A104

Meer info

Lelypharma neemt nieuwe kartonneer machine van Christ Packing Systems in gebruik

2 januari 2019:

Via een automatisch toevoer systeem kan Lelypharma de losse blisters automatisch kartonneren en voorzien van gecodeerde bijsluiter om vervolgens te bundelen waarna ze op de paktafel verzameld worden. een fraai stukje techniek van Christ Packing Systems waarmee de klant ontzorgd wordt.

Meer info

Succesvolle afname Countec tabletten tel machine

22 november 2018:

Apotex Nederland is de trotse eigenaar van een Countec tablet/capsule tel lijn incl. track en trace die er voor moet zorgen dat Apotex in 2019 ook de tel & verpak werkzaamheden kan uitvoeren conform de Europese wetgeving waarbij elke verpakking zijn unieke code heeft.

 

Meer info

Achema 2018

De Achema in Frankfurt is een unieke mogelijkheid om in contact te treden met één of meerdere fabrikanten. vanaf 11 tot en met 15 juni zijn er weer noviteiten en ontwikkelingen te zien m.b.t. verpakkings – en proces machines.  Ook onze partners zijn weer vertegenwoordigd; wij maken graag alvast een afspraak met u voor een persoonlijk gesprek en of advies tijdens de beurs.

Meer info

Servolift

Met Servolift heeft Vaba trading opnieuw een sterke partner voor de Handling en Proces Technologie welke desgewenst in combinatie met andere machines gebruikt kan worden.

Meer info

Tamper Evidence in opkomst

Bij zowel de farmacie als voedingssupplementen staat tamper evidence sterk in de belangstelling. Bij potjes en flesjes is het redelijk eenvoudig om door middel van een vel of vlies de opening te verzegelen, waardoor het duidelijk is als deze onrechtmatig geopend is. Bij doosjes is dit een stuk complexer. Het vergt extensies op de verpakkingslijn om er bijvoorbeeld een sticker of etiket op te plakken. Dat kan nu anders. Bij Rondo is dit nu in het ontwerp van de verpakking geïntegreerd. En dat scheelt apparatuur en extra kosten. We laten u graag meer zien als u wilt.

 

Meer info